Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

De boeren

Welkom bij de Boeren van Amstel. Een groep van 18 boeren die houden van hun vak, liefde voor de natuur en toegewijd aan het behoud van groen zo dicht bij de stad.

Met het oog op een duurzame toekomst voor het mooie Amstelland zijn de boeren opzoek gegaan naar een alternatief verdienmodel, en zo is Boeren van Amstel ontstaan.

Een aantal boeren stelt zich alvast graag aan u voor. De andere boeren willen dit ook snel doen.


Marie-Jose en John

Marie-José en John

Dit zijn Marie-José en John. In 2009 zijn ze getrouwd. John woonde eerst op zijn eigen melkveehouderij in dezelfde polder, maar tegenwoordig wonen ze samen op Marie-José’s familieboerderij. In 2013 hebben ze de melkkoeien verkocht en is daar wat vleesvee voor in de plaats gekomen. Vanaf dat moment zijn ze zich op deze plek steeds meer bezig gaan houden met agrarisch natuurbeheer.

Meer lezen over Marie-José en John?

Aletta en Hugo

Dit is Hugo den Boer. Samen met zijn vrouw Aletta en zoons Rick en Daan wonen zij op de boerderij ‘Strandvliet’ in Ouderkerk aan de Amstel. Ze hebben een melkveehouderij met zo’n 50 koeien. Daarnaast houden zij ook schapen, geiten, kippen, en alpaca’s voor de hobby. Bovendien hebben Hugo en Aletta ook een Bed & Breakfast, ‘Bed & Bubbels Strandvliet’, die zich bevindt in het winterhuis op de boerderij.

Meer lezen over Familie den Boer?

Aletta en Hugo

Richard Korrel

Richard Korrel

“Het succes maakt dat we steeds enthousiaster worden en meer en meer willen doen voor de vogels”

Ik heb altijd al aan een bepaalde vorm van weidevogelbeheer gedaan. Zo beschermen we al lange tijd nesten. En eigenlijk wordt dat steeds meer. Zo zijn we ook later gaan maaien op stukken land waar veel weidevogels broeden. De weidevogels doen het goed hier in het gebied. En dat maakt ook dat we steeds enthousiaster worden en meer en meer willen doen voor de vogels.

Meer lezen over Richard en zijn familie?


Wes en Kasper

“De geluiden van vogels horen er gewoon helemaal bij als we op ons boerenbedrijf aan het werk zijn. Wanneer we de vogels een jaar wat minder horen dan worden we daar wel verdrietig van”

Als we mensen van buitenaf meenemen naar de boerderij worden ze altijd heel enthousiast en krijgen we veel positieve reacties over wat we allemaal doen voor de weidevogels.

We beheren bijvoorbeeld 15 hectare weidevogelreservaat met een hoog grondwaterniveau en kruidenrijk grasland. En ook beschermen we nesten tegen landbouwwerkzaamheden op 48 percelen en worden delen met veel weidevogels later gemaaid.

Meer over boer Kasper lezen?

Wes Korrel


Bas en Gerard Timmer

Boeren van Amstel Bas en Gerard Timmer

Boeren van Amstel Bas en Gerard Timmer

Bas Timmer

 Bas: Ik houd van het werken met de natuur, het land, de grond, de biodiversiteit en de koeien. Het is allemaal met elkaar verbonden en ik probeer daarin met behulp van de natuur voedsel te maken voor de mensen uit de buurt. 

Om echt een verschil te maken voor dit gebied, en het gebied leefbaar te houden voor weidevogels, is de korte keten het middel om de mensen te betrekken die in dit gebied wonen, leven, recreëren. Daarmee steunt de consument zowel de boeren als de natuur bij hen in de buurt.

 

Lees hier meer over Boer Bas


Remco van Blaaderen

 Remco: aan de koe herken je haar boer(in). Bij ons in de stal gaat alles er rustig aan toe. De koeien zijn nieuwsgierig maar we zorgen ervoor dat er zo min mogelijk onrust uitbreekt. Dat komt de koe en de kwaliteit van de zuivel ten goede. 

Er wordt op ons bedrijf veel gedaan aan natuurbeheer zoals nestbescherming, hoog water, uitgesteld maaien en gebruik van stro-mest. Ook zijn er bloemrijke slootkanten. Dit samen zorgt ervoor dat er diverse insecten leven en er genoeg beschutting is, zodat weidevogels veilig in het land kunnen verblijven en hun kleintjes opvoeden.

Lees hier meer over Boer Remco: