Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

De Boeren

Marie-Jose en John

Boerderij Bouwlust, Bovenkerkerpolder

Dit zijn Marie-José en John. In 2009 zijn ze getrouwd. John woonde eerst op zijn eigen melkveehouderij in dezelfde polder, maar tegenwoordig wonen ze samen op Marie-José’s familieboerderij. In 2013 hebben ze de melkkoeien verkocht en is daar wat vleesvee voor in de plaats gekomen. Vanaf dat moment zijn ze zich op deze plek steeds meer bezig gaan houden met agrarisch natuurbeheer. Op de boerderij van Marie-José (www.boerinmarie.nl) zijn ze, naast agrarisch natuurbeheer, een aantal neventakken gestart: een zorgboerderij, een minicamping, verhuur van 2 prachtige oude woonwagens en af en toe de verhuur van de gehele locatie voor b.v. een trouwerij. 

Beiden voelen zij zich verbonden met dit gebied. Als kind kwamen ze al achter in de polder, en terwijl ze in het gras lagen konden ze hoog boven hen het gezang van de veldleeuwerik horen. 

Marie-José en John willen er veel aan doen om dit gezang en dat van alle andere soorten weidevogels te kunnen blijven horen in deze prachtige polder. Vandaar dat zij zich hebben aangesloten bij de Boeren van Amstel. Want samen met de Boeren van Amstel kunnen zij er voor zorgen dat de weidevogels nog lang te horen zullen zijn in het mooie Amstelland. 
www.boerinmarie.nl

" "John: 31 jaar molk ik mijn koeien aan de andere kant van de polder. Nu bouw ik hier met Marie-Jose samen een nieuw bestaan op. Het is een leuke nieuwe uitdaging." "

Boerderij