Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

Aletta en Hugo

Aletta en Hugo

Hugo en Aletta den Boer

Boerderij Strandvliet, Ouderkerk

Dit zijn Aletta en Hugo den Boer. Samen met hun zoons Rick en Daan wonen zij op de boerderij ‘Strandvliet’ in Ouderkerk aan de Amstel. Ze hebben een melkveehouderij met zo’n 50 koeien. Daarnaast houden zij ook schapen, geiten, kippen, en alpaca’s voor de hobby. Bovendien hebben Hugo en Aletta ook een Bed & Breakfast, ‘Bed & Bubbels Strandvliet’, die zich bevindt in het winterhuis op de boerderij. 

De winter is voor hen, net als voor de meeste boeren en boerinnen, een rustigere tijd, maar toch kijken zij altijd weer uit naar het voorjaar. Zij weten dat deze er aankomt wanneer de scholekster aan de waterkant verschijnt. De scholekster vinden zij de mooiste vogel, met zijn zwart witte veren en felrode snavel. ‘Voorjaar is in aantocht.’ En dan wordt het onrustig in het weiland. Het kwetteren van de weidevogels die neerdalen op plekjes waar ze willen gaan broeden. Speciaal voor deze gezellige gasten hebben Hugo en Aletta een aantal stukjes land die ze pas maaien na 1 juni, of later, als de vogels meer tijd nodig hebben. Natuurlijk wordt er met maaien goed opgelet en om de nesten heen gereden. Bovendien laten ze het gras bij de slootkanten langer staan, omdat kuikens daar dan beschutting kunnen zoeken. Dit alles om te zorgen dat de weidevogels in rust hun kleintjes groot kunnen brengen. 

www.strandvliet.com

" “Wanneer de eerste snee (het gras allemaal een keer gemaaid) binnen is, genieten wij ervan om vanaf ons terras uit te kijken over de Amstel, met een lekker glas koude Boeren van Amstel melk natuurlijk, maar een koud pilsje is ook fijn!” "

Boerderij