Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

Vincent Post – de Grazige Weide

Dit zijn Vincent Post en Sabrina den Heeten van de Grazige Weide. We stelden hen een aantal vragen:

Wat is je volledige naam? Melkveebedrijf de Grazige weide

Hoe heet je boerderij en hoe lang heb je hem al? De Grazige weide en we hebben hem sinds vorig jaar september 2020. De boerderij zelf is van 1982. Het huis van 1890.

Wat is het adres van je boerderij? Rondehoep West 70

Wat is de website van je boerderij? Hebben we niet

Wie wonen er op de boerderij? Vincent Post en Sabrina den Heeten

Wat voor boerderij heb je? Wat voor beesten en hoeveel koeien? Wij hebben een melkveebedrijf. Met 60 melkkoeien. en 30 stuks jongvee.

Heb je een speciale manier van werken, zoals bijvoorbeeld biologisch? Elk bedrijf is speciaal op haar eigen wijze. We willen ons wel biologisch gedragen maar hebben nog niet de stempel als bio-bedrijf.

Wat doe jij specifiek voor de weidevogels? Later maaien, plas dras, biodivers inzaaien, extensieve beweiding en we hebben een vos raster. Daarnaast zetten we ons in voor kruidenrijk grasland

Doen jullie nog dingen er naast? Zoals bijvoorbeeld een camping of een recreatie ruimte of? We hebben een caravan stalling en in de toekomst willen wij richting de recreatie toewerken.

Wat is je lievelingseten? En waar ga je het liefst uit eten? Pannekoeken van eigen melk. All you can eat restraurants hebben wel onze voorkeur.

Wat is je hobby? Voetballen

Waar ga je het liefst naar toe op vakantie? En wanneer ben je voor het laatst geweest? Zonvakanties. Griekenland, Turkije. All inclusief.

Als je een miljoen zou winnen, wat zou je dan doen? Op de spaarrekening zetten en de lasten/uitgaves van betalen!

" Elk bedrijf is speciaal op haar eigen wijze. We willen ons wel biologisch gedragen maar hebben nog niet de stempel als bio-bedrijf. "

Boerderij