Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

In de lokale korte keten doos van Boerschappen


Samenwerking met Boerschappen

Toen Corona uitbrak, lanceerden we met Boeren van Amstel en enkele lokale helden een lokale doos onder de noemer AmstelHeroes. Het was een mooi avontuur waar we ons vol overgave in stortten, maar, man o man, of beter, mens o mens, we wisten écht niet waar we aan begonnen. Een doos samenstellen en verkopen, dat is het moeilijkste niet. Maar zorgen dat ook alles daadwerkelijk ín die doos belandt en dat deze op tijd bij de ruim 500 klanten die we hadden, terechtkomt… daar hadden we ons flink op verkeken.

Eigen doos van korte duur

Hoewel het een welkome afleiding was destijds, waren we blij dat we er heelhuids door heen waren gekomen. Het was een mooi en ultiem korte keten initiatief met lokale partijen, maar distributie is natuurlijk een vak op zich.

Bewondering

Misschien juist daarom hebben we extra veel bewondering voor initiatieven die hiermee door zijn gegaan. Zoals Boerschappen van Stijn en Stéphanie. Een mooi initiatief, geheel gericht op de korte keten, waarbij ’s ochtends de bestellingen bij de boeren opgehaald worden met een flink aantal koelauto’s, die vervolgens s’ middags met de samengestelde dozen op pad gaan naar de klanten.

Acties

Komende weken zit de melk van Boeren van Amstel in deze dozen verwerkt. Wil je meer weten? Kijk op www.boerschappen.nl !

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2021/12/boerschappen.png