Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

“De domste uit het gezin was de klos ..”


“De domste uit het gezin was de klos ..”
Vandaag vond er een bijzondere ontmoeting plaats tussen Boeren van Amstel en Floortje Gordon, wethouder van o.a. Dierenwelzijn van de Gemeente Amstelveen. Het was mooi om te zien dat de boeren oprecht begaan zijn met de natuur en vooral het stuk natuur dat zij beheren in de gemeente Amstelveen.

En dat de wethouder oprechte interesse had in de boeren.

“Waarom zijn jullie boer geworden?” was een van haar vragen, waarop Boer Kees Lambalk met pretlichtjes in zijn ogen antwoordde:

“De domste uit het gezin was de klos en moest de boerderij overnemen..”

Waarna hij verduidelijkte:

“Als je ervoor gestudeerd zou hebben en je zou de feiten hebben gekend, zou je er waarschijnlijk nooit voor hebben gekozen om boer te worden.

Maar gelukkig heb ik dat niet gedaan en reken ik mezelf misschien weleens onterecht rijk ja.. Maar het is het mooiste beroep dat er is.”

Daarnaast konden we ons verhaal vertellen over de doorstart en welke activiteiten wij samen met Vogelbescherming Nederland uitvoeren ten behoeve van de weidevogels.

Ik moet zeggen dat ook ik aangenaam verrast ben door de warme belangstelling van de gemeente Amstelveen. Vorig jaar ontving burgervader Tjapko Poppens ons met open armen en werd hij als eerste geridderd tot “melkboer”.

Als kers op de taart beviel een van de koeien van Boer Cor Koster van een blakend gezonde tweeling..

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2021/09/lokale-melk-amstelveen.jpeg