Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

Dag van de Ondernemer Amstelveen


In het kader van de Dag van de Ondernemer 2023 bezocht wethouder Adam Elzakalai van de gemeente Amstelveen de boerderij van de familie Van Blaaderen. Een familie die al een aantal generaties lang boert in de Bovenkerkerpolder.

Hofleverancier van lokale melk

Op de boerderij, één van de hofleveranciers van Boeren van Amstel, melkt Remco maar liefst 115 koeien.

Remco: “Het is fijn dat we dit als familiebedrijf met elkaar kunnen doen. Ik kan me focussen op de boerderij en de kwaliteit van de melk, want die staat bij mij hoog in het vaandel. En tegelijkertijd zijn we hier met zijn allen bezig. Mijn vader Joost zorgt voor het fokvee en mijn moeder Els doet de administratie”.

Melkveebedrijf én zorgboerderij

De aanmoediging van de gemeente is zeer terecht. Remco en Els ontvangen schoolklassen voor educatie. En de boerderij fungeerde al enige tijd onbezoldigd als zorgboerderij totdat er ruim twee jaar geleden een vergoeding tegenover kwam te staan.

Els: ‘Dat soort dingen moet je gewoon doen en opstarten. En dan zie je wel.”

Anne: “Ik kom uit de zorg en samen met Remco run ik de zorgboerderij. Het is écht goed voor onze cliënten dat ze op deze boerderij een veilige plek hebben waar ze met dieren kunnen werken en een zinvolle bijdrage kunnen leveren.”

Bovenkerker Polder

Melkveebedrijf en zorgboerderij JC van Blaaderen is te vinden aan de Ringdijk in de Bovenkerker Polder, een succesvol weidevogel gebied overigens!

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2023/11/Remco-van-Blaaderen-wethouder-Adam-Elzakalai-Amstelveen-Boeren-van-Amstel-.png