Amsterdammer Kaas - Doe je mee

Bestuurswisseling goedgekeurd tijdens coöperatie bijeenkomst


Tijdens de recente ledenvergadering van de coöperatie van Boeren van Amstel is er met algemene stemmen ingestemd met de installatie van een nieuw bestuur.

Dankbaarheid

Het was een moment van verandering, maar ook van dankbaarheid voor de langdurige inzet van onze voormalige voorzitter, Gert Roos, die in het verleden samen met penningmeester Gerard Korrel en secretaris Gerard Stam het bestuur vormde. Die laatste twee waren al even vervangen door Wes Korrel.

Bestuurder uit iedere polder

Het nieuwe bestuur, bestaande uit Aletta Den Boer, Wes Korrel en Remco van Blaaderen, vertegenwoordigt verschillende delen van onze regio. Aletta uit de Duivendrechter polder, Wes uit de Ronde Hoep en Remco uit de Bovenkerkerpolder brengen elk hun eigen perspectief en expertise mee.

Takenverdeling

Naast een bestuurlijke verdeling, zijn de taken als volgt verdeeld:

  • Aletta (secretaris) zal zich richten op de activiteiten en samenwerking met boeren
  • Wes (penningmeester) zal de verbetering van de biodiversiteit in de natuur leiden
  • Remco (voorzitter) neemt de technische zaken rondom zuivel op zich.

Ambities

Aletta: “Het lijkt mij leuk en een hele uitdaging om de boeren nog meer bij de activiteiten die de BV uitvoert te betrekken, zij kunnen als geen ander het verhaal bij het product vertellen. De komende tijd ga ik bij iedereen langs om aan de keukentafel eens uit te vragen waar ze warm voor lopen en wat ze graag willen doen.”

Wes: “Ik ben eigenlijk al een hele tijd nauw betrokken bij Boeren van Amstel, ik merk dat als je er niet dagelijks mee bezig bent, dat het wat verder van je af komt te staan. Met de nieuwe verdeling over de polders ben ik erg blij.”

Remco: “Als boer ben ik altijd erg met de kwaliteit van mijn product bezig. Het is voor mij de sport om een goede, constante hoge kwaliteit te leveren en daar is Boeren van Amstel bij gebaat, lijkt mij. En ik ben niet zo’n prater, misschien duren de vergaderingen nu ook wat minder lang 😉 .”

Dank aan toewijding

We willen ook graag Gerard Korrel, Gerard Stam en natuurlijk Gert Roos bedanken voor hun toewijding door de jaren heen. Hun inzet heeft ons geholpen om te komen waar we vandaag zijn.

 

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2024/03/Aletta-Wes-Remco-bestuur-truien-1.png