Amsterdammer Kaas - Doe je mee

Alweer drie jaar als lokale melk in metropool regio Amsterdam verkrijgbaar!


Drie jaar geleden trokken we de stoute schoenen aan. We regelden 11 boten, zetten er een groot pak melk op, voeren de Amstel af en gaven de Wethouder van Amsterdam 2.000 liter melk die vanaf dat moment in iedere Albert Heijn verkrijgbaar zou zijn.

Corona

Het was wel even spannend want we zaten nog midden in de Corona tijd en wisten eigenlijk helemaal niet of dit wel mocht. Maar we voeren minimaal 1,5 meter uit elkaar, dus.. gáán met die melk!

Krant en TV

We moesten wel, want we hadden alle kranten en TV stations ingelicht dat we dit zouden doen en er stonden al diverse media ploegen klaar, waaronder die van RTVA’veen (destijds).

Het Parool, De Telegraaf en SBS

Dat niet alleen, ook Het Parool, De Telegraaf, NHnieuws en SBS6 Hart van Nederland stonden langs de kade. Toen we diverse politie auto’s heen en weer zagen rijden, kregen we het toch even benauwd. Maar ja, ze konden toch het water niet op, dus we voeren in volle vaart door tot aan de wethouder.

Twee-duizend liter lokale melk vanuit de korte keten voor Amsterdam

Ter plekke boden we hem samen met Joris Bijdendijk en Barbara Baarsma een groot pak melk met een fictieve 2000 liter melk aan, die hij graag in ontvangst nam. Alles verliep perfect en in triomfstemming voeren de boeren terug met de boten.

Veel media aandacht en meteen en hit

Deze actie zorgde ervoor dat we veel (zelfs landelijke) aandacht kregen in de kranten en op TV. De melkverkoop liep meteen goed, Albert Heijn was onder de indruk van onze verkoop aantallen… en de rest is geschiedenis 😉

Hieronder de video van RTVAveen destijds

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2023/11/Schermafbeelding-2023-11-27-om-16.56.27.png