Amsterdammer Kaas - Doe je mee

Podcast

Deze podcasts zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Vogelbescherming

Aflevering 1 - "Het begin"

De serie is ook via Spotify af te luisteren, klik hier > >

 

Een podcast uit de serie “Van glas tot gras” over de melk en de natuur van de Boeren van Amstel
In deze eerste podcast gaan we terug naar de oorsprong van de Boeren van Amstel, met initiatiefnemers Mark Kuiper en Kees de Pater, met Boer-van-het-eerste-uur Wes Korrel en met een paar mensen achter de zuivelfabriek in Ouderkerk, directeur Michel Penterman en Marian Hogenhout.

Aflevering 2 - "De geschiedenis"

De tweede aflevering uit de serie “Van glas tot gras” over de melk en de natuur van de Boeren van Amstel
In deze tweede podcast duiken we in de geschiedenis van Amstelland. Dat doen we onder andere met historicus Jaap Evert Abrahamse, vanaf de plek waar Amstelland en Amsterdam zijn ontstaan. En met Boer van Amstel Henk van Schaik gaan we terug naar het eind van de achttiende eeuw, toen zijn over-over-overgrootvader als één van de eerste boeren ging werken in de Bovenkerkerpolder.

Aflevering 3 - "De Weidevogels"

In deze derde aflevering van de podcast ‘Van glas, tot gras!’ duiken we in de wereld van de weidevogels.
Van het beroemde ‘Landje van Geijsel’, waar de weidevogels zich aan het begin van het voorjaar verzamelen, gaan we langs de weidevogelboulevard in de Bovenkerkerpolder, naar het land van Boerin van Amstel Marie José van Oostveen. Samen met haar man John geniet zij ieder jaar enorm van de wulpen, grutto’s en zilverreigers op haar land. Maar met de beroemde filosoof Johan Cruyff concludeert Van Oostveen ook: ‘Je krijgt het pas door als je het ziet’!

Aflevering 4 - "De Bodem"

In dit vierde deel van de podcastserie ‘Van glas, tot gras’ duiken we de bodem in. Want zoals bioloog Jeroen Onrust het uitdrukt: goede melk begint in de bodem!

We praten ook met Richard Korrel, die zich samen met collega’s druk maakt voor het behoud van de veenbodem van Amstelland.