Boeren van amstel logo

Onze zuivel

Bijna alle melk en yoghurt die je in de winkel of groothandel kunt kopen volgt dezelfde regels van vol en halfvol. Om altijd exact hetzelfde vetpercentage te bereiken wordt de melk gestandaardiseerd. Maar een koe geeft van nature geen gestandaardiseerde melk.

De Boeren van Amstel omarmen de natuur. Daarom krijg je bij ons zuivel zoals onze koeien die geven. En weet je wat nou zo mooi is? Zo krijg je ook nog eens de lekkerste melk en yoghurt, vol en romig van smaak.


Assortiment

Onze melk

Melkpak - Boeren van Amstel

Onze volle melk is niet alleen heerlijk als je het puur drinkt.
Het is ook een geweldige basis om mee te koken. En natuurlijk niet te vergeten: vanwege het hogere vetgehalte is het de perfecte basis voor een schuimende cappuccino of latte, waar de koffie mooi in balans is met de melk.

Boeren van Amstel melk is gemaakt van dagverse gepasteuriseerde (niet gestandaardiseerde) koemelk met een natuurlijk vetgehalte variërend tussen 3,9% en 4,6%.

Voedingswaarde per 100 ml

Energie: 297 kjoules/72 kcal

Vetten 4,3 g
waarvan verzadigde vetzuren 2,7 g
Koolhydraten 4,5 g
waarvan suikers 4,5 g*
Eiwit 3,6 g
Zout 0,1 g*
*van nature voorkomend in melk.

Onze yoghurt

Yoghurt pak - Boeren van Amstel

Yoghurt zoals het bedoeld is.
Heerlijk bij het ontbijt met ontbijtgranen of fruit, als dessert of om smoothies mee te maken. Of om gewoon zo van te genieten in z’n meest pure vorm.

Boeren van Amstel yoghurt is gemaakt van dagverse gepasteuriseerde (niet gestandaardiseerde) koemelk met toegevoegde melkzuurbacteriën. Met behulp van deze bacteriën start het fermentatieproces en ontwikkelt de yoghurt z’n heerlijke frisse en volle smaak.
Het natuurlijk vetgehalte van onze yoghurt varieert tussen 3,9% en 4,6%.

Voedingswaarde per 100 ml

Energie: 297 kjoules/72 kcal

Vetten 4,3 g
waarvan verzadigde vetzuren 2,7 g
Koolhydraten 4,5 g
waarvan suikers 4,5 g*
Eiwit 3,6 g
Zout 0,1 g*
*van nature voorkomend in melk.

Wat wil je weten?

Waarom volle melk?

In een gezond eetpatroon past alleen onbewerkte voeding want zo blijven alle voedingsstoffen volledig intact.
Dit kan men niet zeggen van halfvolle en zeker niet van magere melk.glas melk
Uit beiden soorten melk wordt immers (een deel) vet verwijderd.
Daar komt bij dat de meeste vitamines in melk worden geabsorbeerd door vet, waarmee ze in het lichaam komen en daar ook worden verteerd. In magere melk is geen vet aanwezig waardoor heel wat gezonde voedingsstoffen waaronder vitamines (A, B2, B3 en B12) mineralen, sterke oxidanten en eiwitten verloren gaan.
Bijkomend voordeel is dat vet de volle roomsmaak geeft die je bij Boeren van Amstel melk ook echt proeft.

Word ik dik van volle melk?

Integendeel volle melk en zuivelproducten helpen ons makkelijker afvallen.
Volle melk werd vroeger steeds gelinkt aan welvaartsziekten zoals aderverkalking hart en vaatziekten, een te hoge bloeddruk en diabetes
Nieuw onderzoek toont aan dat volle melk veel minder slecht is als dat we eerst dachten en juist heel veel voordelen heeft.
Nu blijkt echter dat niet alleen volle melk maar ook volle melkproducten ons makkelijker gewicht doen verliezen.
Deze onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het gezaghebbende European Journal of Nutrition.

Volle melk zuivelproducten verlagen zelfs het risico op overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas.

Volle melk geeft ons vlugger een groter verzadigingsgevoel.
Daardoor blijft het honger gevoel langer uit en eten we automatisch minder.
Maar dit is niet alles want melkvet stimuleert tevens een snellere stofwisseling (metabolisme) waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet verbrandt.
Dus gezond en lekker gaan in dit geval dus samen.

(bron: o.a. gezondheidsnet)

Heb je meer vragen over onze zuivel?

Wij horen het graag! Bel of mail ons je vraag.