Boeren van amstel

De melk

Bijna alle melk die je in de winkel of groothandel kunt kopen volgt dezelfde regels van vol en halfvol. Maar een koe geeft geen halfvolle melk en ook geen volle melk. Standaardisatie doet inbreuk op de natuur. De Boeren van Amstel omarmen die natuur. Dus bij ons krijg je de melk zoals onze koeien die geven. En weet je wat nou zo mooi is: dat is ook nog eens de lekkerste melk, vol en romig van smaak.

Onze melk is niet alleen heerlijk als je het puur drinkt. Het is ook een geweldige basis om mee te koken. En natuurlijk niet te vergeten: het is de perfecte basis voor een mooi schuimende cappuccino of latte.


Assortiment

De Boeren van Amstel starten allereerst met het produceren van melk. In de toekomst wordt daar ook andere zuivel, zoals yoghurt en kwark aan toegevoegd.

Melk

Boeren van Amstel melk

Boeren van Amstel melk is gemaakt van dagverse gepasteuriseerde (niet gestandaardiseerde) koemelk met een natuurlijk vetgehalte variƫrend tussen 3,9% en 4,6%.

Voedingswaarde per 100 ml

Energie: 297 kjoules/72 kcal

Vetten 4,3 g
waarvan verzadigde vetzuren 2,7 g
Koolhydraten 4,5 g
waarvan suikers 4,5 g*
Eiwit 3,6 g
Zout 0,1 g*
*van nature voorkomend in melk.

Waarom volle melk?

glas melk

In een gezond eetpatroon past alleen onbewerkte voeding want zo blijven alle voedingsstoffen volledig intact.
Dit kan men niet zeggen van halfvolle en zeker niet van magere melk.
Uit beiden soorten melk wordt immers (een deel) vet verwijderd.
Daar komt bij dat de meeste vitamines in melk worden geabsorbeerd door vet, waarmee ze in het lichaam komen en daar ook worden verteerd. In magere melk is geen vet aanwezig waardoor heel wat gezonde voedingsstoffen waaronder vitamines (A, B2, B3 en B12) mineralen, sterke oxidanten en eiwitten verloren gaan.
Bijkomend voordeel is dat vet de volle roomsmaak geeft die je bij Boeren van Amstel melk ook echt proeft.

Word ik dik van volle melk?

Integendeel volle melk en zuivelproducten helpen ons makkelijker afvallen.
Volle melk werd vroeger steeds gelinkt aan welvaartsziekten zoals aderverkalking hart en vaatziekten, een te hoge bloeddruk en diabetes
Nieuw onderzoek toont aan dat volle melk veel minder slecht is als dat we eerst dachten en juist heel veel voordelen heeft.
Nu blijkt echter dat niet alleen volle melk maar ook volle melkproducten ons makkelijker gewicht doen verliezen.
Deze onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het gezaghebbende European Journal of Nutrition.

Volle melk zuivelproducten verlagen zelfs het risico op overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas.

Volle melk geeft ons vlugger een groter verzadigingsgevoel.
Daardoor blijft het honger gevoel langer uit en eten we automatisch minder.
Maar dit is niet alles want melkvet stimuleert tevens een snellere stofwisseling (metabolisme) waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet verbrandt.
Dus gezond en lekker gaan in dit geval dus samen.

(bron: o.a. gezondheidsnet)