Lokale zuivel melk boeren van amstel biodiversiteit amsterdam

Eerste Amsterdams Kievitsei in Amstelland gevonden


Vanmiddag 21 maart rond 14 uur is het eerste kievitsei van Amsterdam (althans, voor zover wij weten) in de Bovenkerkerpolder in het Amstelland gevonden door Wim Koster. Het ei werd gevonden op het land van Peter Könst, wiens land grenst aan de Weidevogelboulevard.

Wim Koster trotse vinder

Wim Koster is de trotse vinder en vertelt: “Ik had het nestje al een dag of tien in de smiezen, maar tot nu toe ontbraken de eitjes nog. Vandaag was het in de ochtend raak, twee prachtige eieren in een mooi nestje.

Vrijheid Blijheid

Wim is geboren en getogen in de Bovenkerkerpolder en groeide op aan de Middenweg op de boerderij “Vrijheid Blijheid”. De boerderij wordt niet meer als veehouderij ingezet, maar is in het bezit van de Protestantse Diaconie uit Amsterdam en de boerderij heet nu ‘De Meent’.

Omstandigheden wel of niet optimaal

Wim vertelt vanuit het weiland: “Ik verwacht dat dit nestje binnen een week of vier zijn eerste jongen gaat opleveren. Het land ziet er nog niet al te best uit, de droogte doet het land geen goed, maar wellicht hebben de ouders wél het warmere weer afgewacht om de eitjes te leggen. Want met dit weer gaat het hard natuurlijk.”

Agrarische Natuurvereniging de Amstel

Wim is lid van de Agrarische Natuurvereniging de Amstel en als vogelaar vindt hij het altijd leuk om de nestjes én eieren in het vizier te krijgen.

Het eerste grutto ei?

Hoopvol sluit hij af: “Het is nu wachten op de eerste grutto eitjes.”

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2022/03/Kievits-ei-Amstelland.jpeg