Amsterdammer kaas met succes gelanceerd op de Zuidas
Laatst hoorde ik een prachtig verhaal van boswachter Arjan Postma over de “gekke mier.”
De gekke mier is die ene mier in de mierenhoop die buiten de gebaande paden loopt, eigenwijs en nieuwsgierig.
Kansen zien die anderen niet zien
Terwijl de rest rechtdoor gaat, bouwt, en niet vraagt of het anders kan, gaat de gekke mier zijn eigen weg. Hij ziet kansen die anderen niet zien, zoals een warme plek voor een nieuw nest. Er verandert namelijk weleens iets aan de buitenomgeving.
Bijvoorbeeld de groei van bomen, waardoor het nest in de schaduw komt te liggen en teveel afkoelt. Dan dreigt er plots een groot gevaar voor de broedkamer van de mieren.
Gevaar afgewend door open mind
Wanneer het oude broednest dan in gevaar komt, helpt hij de kolonie aan een nieuwe plek. Hij inspireert een paar mieren om hem te volgen. Onverbiddelijk, overigens. Hij pakt steeds een gewone mier op en kijkt of die over hetzelfde pad wil lopen als hij. Dat doet hij net zo lang tot er genoeg ‘gewone mieren’ om zijn, en samen bouwen ze een nieuw nest.
Belangrijke rol bij een nieuw initiatief
Zo’n gekke mier, die heb je ook nodig bij de lancering van een nieuw initiatief, zoals met de Amsterdammer Kaas 🧀 van Boeren van Amstel.
Je hebt believers nodig, maar ook doeners, mensen die het meteen aanpakken. Zo iemand is Luigi. Al een paar maanden geleden kwam hij achter ons verhaal.
Grote organisaties met uitdagingen
Luigi werkt voor een grote organisatie waar veranderingen vaak mooie uitdagingen zijn.
Maar deze, mag ik je zo noemen Luigi, gekke mier ging zijn eigen weg en zorgde er eigenhandig voor dat vandaag de eerste Amsterdammer Kazen geleverd werden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Gemeente Amsterdam.
Dankzij Luigi beschikbaar bij de gemeente
Dat gebeurt via de Eurest/ Compass Groep. 🍽 Want zondag start het feestjaar voor Amsterdam 750 en dankzij Luigi is onze Amsterdammer Kaas dan al beschikbaar in het hart van de gemeente.
Dankjewel, Luigi. 💪 En ook dank aan chef-kok Marco en Kristy die onze kaas bijzonder, speciaal en goed vonden smaken.
Hopelijk volgen er meer “mieren” en bouwen we samen aan een mooie toekomst.
Laatst hoorde ik een prachtig verhaal van boswachter Arjan Postma over de “gekke mier.”
De gekke mier is die ene mier in de mierenhoop die buiten de gebaande paden loopt, eigenwijs en nieuwsgierig.
Kansen zien die anderen niet zien
Terwijl de rest rechtdoor gaat, bouwt, en niet vraagt of het anders kan, gaat de gekke mier zijn eigen weg. Hij ziet kansen die anderen niet zien, zoals een warme plek voor een nieuw nest. Er verandert namelijk weleens iets aan de buitenomgeving.
Bijvoorbeeld de groei van bomen, waardoor het nest in de schaduw komt te liggen en teveel afkoelt. Dan dreigt er plots een groot gevaar voor de broedkamer van de mieren.
Gevaar afgewend door open mind
Wanneer het oude broednest dan in gevaar komt, helpt hij de kolonie aan een nieuwe plek. Hij inspireert een paar mieren om hem te volgen. Onverbiddelijk, overigens. Hij pakt steeds een gewone mier op en kijkt of die over hetzelfde pad wil lopen als hij. Dat doet hij net zo lang tot er genoeg ‘gewone mieren’ om zijn, en samen bouwen ze een nieuw nest.
Belangrijke rol bij een nieuw initiatief
Zo’n gekke mier, die heb je ook nodig bij de lancering van een nieuw initiatief, zoals met de Amsterdammer Kaas 🧀 van Boeren van Amstel.
Je hebt believers nodig, maar ook doeners, mensen die het meteen aanpakken. Zo iemand is Luigi. Al een paar maanden geleden kwam hij achter ons verhaal.
Grote organisaties met uitdagingen
Luigi werkt voor een grote organisatie waar veranderingen vaak mooie uitdagingen zijn.
Maar deze, mag ik je zo noemen Luigi, gekke mier ging zijn eigen weg en zorgde er eigenhandig voor dat vandaag de eerste Amsterdammer Kazen geleverd werden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Gemeente Amsterdam.
Dankzij Luigi beschikbaar bij de gemeente
Dat gebeurt via de Eurest/ Compass Groep. 🍽 Want zondag start het feestjaar voor Amsterdam 750 en dankzij Luigi is onze Amsterdammer Kaas dan al beschikbaar in het hart van de gemeente.
Dankjewel, Luigi. 💪 En ook dank aan chef-kok Marco en Kristy die onze kaas bijzonder, speciaal en goed vonden smaken.
Hopelijk volgen er meer “mieren” en bouwen we samen aan een mooie toekomst.