Amsterdammer Kaas - Doe je mee

Crowdfunding actie gestart


Crowdfunding actie succesvol gestart

Update van 17 juni
Onze crowdfunding actie is uiterst succesvol verlopen! Het maximumbedrag van €300.000 hebben we in recordtijd gehaald. Lees hieronder wat we met de lening gaan doen:

Boeren van Amstel is succesvol een crowdfunding actie gestart. De Boeren van Amstel zorgen voor een korte keten tussen stad en land. De Natuurzuivel wordt in het Amstelland geproduceerd, op nog geen 10 km van de Dam. Met deze zuivel dragen de Boeren van Amstel bij aan het behoud van het laatste stukje polderlandschap onder Amsterdam. Zodat men hier in de toekomst ook nog kan blijven genieten van de natuur.

Bekijk de video (0.41 seconden) en/of lees verder (1 minuut)

Zuivel zoals het bedoeld is
Bijna alle melk en yoghurt die je in de winkel of groothandel kunt kopen volgt dezelfde regels van vol en halfvol. Om altijd exact hetzelfde vetpercentage te bereiken wordt de melk gestandaardiseerd. Maar een koe geeft van nature geen gestandaardiseerde melk. De Boeren van Amstel omarmen de natuur. Daarom krijg je bij ons zuivel zoals onze koeien die geven. Zo krijg je ook nog eens de lekkerste melk en yoghurt, vol en romig van smaak.

Bekijk de crowdfundactie > > >

Lokaal, korte ketens en natuurbehoud
Met de Boeren van Amstel willen we, juist in deze tijden, het belang van de natuur en de boeren in een stedelijke omgeving benadrukken. De weilanden zijn niet alleen een broedplaats voor weidevogels, maar dienen ook als waterbekken bij regenbuien en als recreatiegebied. Veel voedsel heeft een enorm aantal reiskilometers. Met onze zuivel verkorten we de ‘foodmiles’ en werken we aan een kortere keten waarbij de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun melk en voor de natuurprestaties die zij leveren.

Bekijk de crowdfundactie > > >

Productontwikkeling en afzetmogelijkheden
Dit gaan we waarmaken door een aantal nieuwe productlijnen te ontwikkelen, zoals kwark, vanille vla, kaas en room. Een divers aantal supermarkten verkoopt onze melk en yoghurt al succesvol. Met een verruiming van ons assortiment kunnen wij een betere positie bij de grote supermarktketens krijgen, zodat onze zuivel overal verkrijgbaar is in de Metropool Regio Amsterdam.

Boeren van Amstel Crowdfunding

Boeren van Amstel Crowdfunding

 

Betrouwbare partners
Je bent in goed gezelschap! De Boeren van Amstel worden onder andere ondersteund door het Nationaal Groenfonds, de Vogelbescherming en zijn een belangrijke partner in de food transitie sector waar zij nauw samenwerken met de Rabobank. Er zijn al vergaande gesprekken met diverse supermarkten. Met name de volle melk wordt al in top horeca etablissementen afgenomen vanwege de bijzondere smaak, schuimkwaliteit en het goede lokale verhaal. Denk aan bijvoorbeeld het Amstel Hotel.

Bekijk de crowdfundactie > > >

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2020/05/Schermafdruk-2020-05-07-11.29.44.png